Spherics II - CD

by Michel Banabila

/
  • Buy Disc

  • Buy at CdBaby - Steamin' Soundworks
    Compact Disc (CD) + Digital Album

    Includes unlimited streaming of Spherics II - CD via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    Sold Out

1.
2.
3.
4.
03:17
5.
06:08
6.
05:26
7.
8.
9.
03:57

about

Dark electronic.

Reviews / quotes:

KINDAMUZIK:
De Rotterdamse muzikant Michel Banabila is niet in een hokje te stoppen. Was hij in zijn Voiznoiz serie nog druk bezig met de menselijke stem en analoge instrumenten. Op Spherics II is daar niets meer van te merken. Hier geen jazz of gitaar, maar pure electronica. Met slechts een synthesizer en een sampler zijn negen uiterst boeiende sfeerstukken in elkaar gezet.

Net als voorganger Sperics I is de sfeer dreigend en donker. Toch voegt Banabila extra dimensies toe aan zijn muziek. Met name op de momenten dat drumbeats de electronische geluidslagen versterken, dwingt Banabila tot luisteren en is wegdommelen geen optie. Op de momenten zonder pokerslagen of basdrum heerst er dreiging en word je gehypnotiseerd op een manier die Rasti Rostelli ooit voor ogen moet hebben gehad.

Hoogtepunt is het prachtig opgebouwde ‘Low Pulse & High Noiz’ waarin Banabila een waar meesterwerkje neerzet. In acht minuut dertig gaat hij van klein en intiem naar groots en extatisch. Het enige wat je nog mist na dit nummer is applaus. Hopelijk volgt dat deze zomer op Lowlands… (Patrick van Engelen)
www.kindamuzik.net/recensie/banabila/spherics-ii/2812


KWADRATUUR:
'De frisse synthmelodiên die her en der opduiken in deze plaat, proberen tevergeefs op te boxen tegen de sombere teneur die algemeen wordt aangehouden. Naarmate de CD vordert, worden alle mogelijke vormen van opgewektheid zonder meer de kop ingedrukt. Subtiliteit en loomheid blijven heersen, maar dan op een erg onrustige manier. Het bombastische 'Wolves in Sheeps-Clothing' benadrukt dit nog het sterkst. Verre, zwaar overstuurde gitaren dramatiseren op new wave achtige wijze de noodlottige bascadans. Deze schapen zijn duidelijk hulpeloos aan hun moordenaar overgeleverd. Dankzij het voortreffelijk opbouwende 'Low Pulse & high Noiz' – veruit het beste nummer van de CD – wordt de draad wel even terug opgepikt. Kille machinale eenvoud groeit uit tot een warme en heerlijke climax...' (Johan Giglot)
www.kwadratuur.be/cdbesprekingen/detail/banabila_-_spherics_ii

video: www.youtube.com/watch?v=_9u57m0Pdd0
More info : www.steamsounds.com

credits

released February 17, 2003

All recorded and composed by Banabila.
Originally released by Boudisque Recordings.

tags

license

all rights reserved

about

Michel Banabila Rotterdam, The Netherlands

Michel Banabila has produced musical scores for numerous films, documentaries, video art, theatre plays & choreographies.
Especially keen on mixing disciplines and music styles, Banabila uses elements and influences from jazz, electronic music, classical and world music.
... more

contact / help

Contact Michel Banabila

Streaming and
Download help

Redeem code